Den stora tvättdagen

Lilla jag hade inte tänkt efter ordentligt när jag bokade tvättid kl 12 idag. Vi hade redan planer på att gå ut när jag bokade men jag tänkte förståss att jag skulle komma hem tidigt och orka studsa upp ur sängen 07:30 som vanligt. Det hände inte. 01:39 steg jag innan för min ytterdörr inatt, visst inte så sent som många andra gånger men ändå tillräckligt sent. Så istället för att studsa upp ur sängen fick jag dra mig själv upp strax efter 10. Åt frukost i lugn och ro, kollade på Sveriges Mästerkock och började sortera tvätten. Spillde ut halva förpackningen med tvättmedel på min matta i vardagsrummet, fick dammsuga upp det och begav mig sedan ner i tvättstugan. 
 
Tvättstugan är väldigt jobbig att ta sig till. Speciellt när man bär på massa tvätt. Ska först ner till källaren, vilket är fyra våningar utan hiss. Genom källarkorridoren och in i nästa lägenhetshus och sedan in i deras källarkorridor. På denna vägen är det 4 dörrar som ska öppnas med nyckel samtidigt som man håller två stora Ikea-påsar med kläder. 
 
 
Jag lyckades i alla fall ta mig dit. Tappade lite kläder på vägen insåg jag när jag gick tillbaka till min lägenhet. 
 
 
Lagade en förvånansvärt god lunch (+ typ 6 matlådor). Jag försöker rensa ur mina skåp lite och därför fick det bli en gryta med sojafärs, svarta bönor, gul lök och vitlök. Serverade med ris och lite creme fraiche, skippa det sista om ni vill ha det veganskt. Insåg nämligen när jag öppnade mitt skafferi att jag har ca 5 olika sorters pasta som jag bara tagit lite ur varje ur. Ska försöka äta upp det jag har innan jag köper nytt. Nu ska jag ner till tvättstugan igen och sen ska jag nog gå ut och gå en runda. Jag behöver luft.


Onsdagen den 14 februari

Som varje annan dag börjades dagen med kattmys i sängen. Findus kommer alltid springandes 07:30 och vill kela. Hans ord är min lag så det är bara att kela på. Brukar stiga upp en halvtimme senare. Åt min vanliga frukost; två ägg på knäckebröd och mellanfil med havrekuddar, och började sedan i lugn och ro städa min lägenhet. Jag mår alltid lite bättre när det är städat. Innan jag kommit igång ordentligt ringde det på dörren och jag fick ett blombud! Har aldrig fått ett blombud tidigare. 
 
 
Superfina blommor från min mamma. Med eukalyptus som jag älskar! Tycker det är så fint och stilrent. Det kan ju bli lite ensamt när man inte bor hemma längre och dessutom bor långt från sin familj. Så lite extra kärlek såhär på alla hjärtans dag tar jag gärna emot. Även om jag pratar med mamma varje dag så betyder gester som denna så mycket. Blommorna ställdes min vas i hallen. Eukalyptusbladen som redan stod där var så torra och fick åka i soporna och dessa nya fick ta över deras plats. 
 
 
Det blev så fint! Tack fina mamma, jag älskar dig.
 
 
Som vanligt kan man inte göra någonting utan att Findus ska vara med. Denna möbel är hans favorit. Där ligger han när jag kommer hem efter jobb/föreläsning. Men oftast ligger han på översta hyllplanet, så nära dalahästen som möjligt. Det är ett under att min vas klarat sig så länge, förr eller senare åker den väl i golvet. I kväll ska jag faktiskt gå ut med mina klasskompisar. Ska dansa hela natten i min student-overall som en äkta student. Det är sällan det händer, men idag passade det bra. Nu ska jag laga lite lunch till mig själv, vi hörs!
 
 


Mitt namn är Mie och jag är 20 år. Jag går mitt andra år på Linnéuniversitetet i Kalmar där jag läser turism med inriktning på företagsekonomi. På fritiden hänger jag en hel del i naturen vilket ni kommer få se en del av då fotografering ligger mig varmt om hjärtat. Vill du kontakta mig? Klicka här för att skicka ett mail till mig! Portfolio
Instagram
Facebook