Alex i studion

Hallå på er! Igår spenderade jag hela eftermiddagen i skolans fotostudio för att fota mitt slutprojekt i Fotografisk Bild 1, ni kommer få se bilderna när dom är klara! Men innan vi började fotografera på riktigt tog jag dessa testbilderna på Alexander när vi skulle testa ljuset. Jag har tyvärr inte så mycket erfarenhet av att fotografera i studio men jag tycker det är jättekul och jag lär mig massor varje gång jag gör det. Ni som fotar, brukar ni fotografera mycket i studio och vad tycker ni om det? :-)


Peanut Butter Pretzel M&M Cookies

Hej på er! Hade toklite inspiration igår så nöjde mig med att kolla på det nya avsnittet av Game of Thrones efter skolan för att sen gå och lägga mig, men idag har jag hur mycket inspiration som helst. Jag var hemma från skolan redan kl 12 och bestämde mig för att göra en video på hur man bakar dessa kakorna ovan. Det var första gången jag gjorde dom själv och herregud vad goda dom är. Sitter faktiskt och äter en medan jag skriver detta. Så på torsdag kommer en bakvideo samt receptet. 
 
Annars då? Jo, mamma kommer snart hem och då ska vi åka till Landskrona Hems huvudkontor och se vad det finns för renoveringsmöjligheter. Vi bor i en hyreslägenhet och har därför en fond med pengar till vår lägenhet som är till för att renovera. Problemet är dock att hela vårt område har sålts till ett annat fastighetsföretag och vi har mindre än 2 veckor på oss att använda renoveringspengarna, som i vårt fall är 29,000kr. Detta ska bli spännande.


VÅRTECKEN

Det fick bli en liten cykelrunda idag för att få komma ut och röra på mig lite. För ovanlighetens skull tog jag med mig kameran eftersom jag lovat mig själv att försöka ta med den mer, den är ju faktiskt till för att användas. Jag cyklade förbi Karlslundsparken här i Landskrona och insåg att det var stora fält av vita blommor (är otroligt dålig på växter så har ingen aning om vad dessa blommor heter) och var bara tvungen att stanna för att ta lite bilder. När jag skaffade min kamera för 6 år sedan (herregud jag börjar bli gammal!!) så brukade jag fota bilder som dessa nästan hela tiden, sen tog porträttfotografering över och jag fotar i pincip aldrig macro längre. Tråkigt, men jag vill gärna fota det mer.


Mitt namn är Mie och jag är 20 år. Jag går mitt andra år på Linnéuniversitetet i Kalmar där jag läser turism med inriktning på företagsekonomi. På fritiden hänger jag en hel del i naturen vilket ni kommer få se en del av då fotografering ligger mig varmt om hjärtat. Vill du kontakta mig? Klicka här för att skicka ett mail till mig! Portfolio
Instagram
Facebook