Jag har fått jobb!

Hej på er! Idag är en sån där dag där jag är extra glad. Jag har nämligen blivit med jobb! Jag var på arbetsintervju på en sportaffär förra måndagen och idag ringde dom och sa att jag fick det. Så imorgon har jag introduktion mellan 9-18 och ska då få arbetskläder, lite genomgångar osv. Hur kul som helst! Jag tror att jag kommer trivas jättebra där. Förutom det så tog jag och en klasskompis en runda på stan innan idag dels för att fira + jag behöver något att ha på mig i helgen. Jag hade spanat in en snygg klänning från H&M men den fanns tyvärr inte i butik så jag hittade en snyggning på Gina Tricot istället. Jag ska nämligen försöka ta mig hem till Skåne i helgen för att fira en födelsedag, umgås med familjen och ta lite ledigt helt enkelt. Om det blir av så åker jag på eftermiddagen på onsdag och kommer tillbaka till Kalmar på söndag. 
 


Vegetariska mexikanska enchiladas

I reklamsamarbete med Knorr och Tourn/Blogg.se.

Hej på er! Idag tänkte jag dela med mig av något jag älskar: vegetarisk mat. Jag är och har varit vegetarian de senaste 3 åren. Vill ni att jag ska berätta mer om det så säg gärna till! Idag har jag fått chansen i samarbete med Knorr och Tourn/Blogg.se att testa Knorrs middags-kit. Jag valde att testa "Mexican Enchiladas" men kitet finns även i Italian Risotto, Thai Green Curry och Indian Tikka Masala.
 
 
Kitet är för två portioner och tar inte mer än 30 minuter att laga. Kitet innehåller tomatsås, marinad, dipp-mix och tortillabröd så det du behöver ha hemma själv är något att fylla enchiladan med, crème fraîche, vatten, olja och ost. Men det går så klart att laga utan detta också. På förpackningen rekomenderar Knorr att man fyller enchiladan med paprika och kyckling men detta bytte jag ut till en halv aubergine och Quorn-bitar.
 
 
Jag använde mig av en halv aubergine och lite mindre än en halv påse Quorn-bitar så ungefär 130g, jag mäter aldrig utan kör alltid på ögonmått. Sedan följde jag instruktionerna på baksidan. Jag stekte auberginen med en hel del salt för att få utt vattnet och sen marinerade mina Quorn-bitar i marinaden och stekte tillsammans. Här hade jag i en liten skvätt matlagningsgrädde för att det skulle bli lite krämigare. Det rekomenderas verkligen! När jag hade fyllt mina enchiladas, hällt på den tillhörande tomatsåsen och hällt på riven ost satte jag in dem i ugnen i ca 7-8 minuter för att smälta osten. Under tiden blandade jag ihop dipp-mixen med min crème fraîche. 
 
 
Att använda Knorrs middags-kit var verkligen hur enkelt som helst och alltihop tog cirka 25 minuter vilket är perfekt om man inte har så mycket tid, om man inte är en mästare i köket eller helt enkelt inte tycker det är kul att laga mat. Sen att det blev hur gott som helst är ju mycket positivt! Dessutom kan man lätt anpassa maträtten. Vill man ha paprika och kyckling kan man det men man kan även fylla med massa annat gott till exempel zucchini och svamp om man tycker om det. Vill du läsa mer om Knorrs middagskit kan du göra det på Knorrs hemsida, där kan du hitta alla ingredienser och mer information. Hoppas ni tyckte om detta inlägget och testar på Knorrs middagskit. Det var superenkelt, gott och prisvärt!


Till mig själv från mig själv

 
Idag skrev jag min första tenta någonsin och det kändes bra! Det återstår såklart att se hur det gick för mig men jag tror det gick bra. Har pluggat flitigt och gjorde mitt bästa. För att peppa mig själv (och för att CSN kom idag) så tog jag en sväng in om Lindra Second Hand här i Kalmar och hittade denna snygga lusekofta för 120kr! Vet inte om det är en "äkta" lusekofta men helt ärligt bryr jag mig inte. Den är varm, mysig och kommer användas flitigt. Förutom det så trillade Flora Wiströms debutroman "Stanna" ner i brevlådan idag så den kan ni förvänta er en recension på snart! Nu ska jag till affären och handla inför ett samarbete jag ska göra imorgon. 


Mitt namn är Mie och jag är 20 år. Jag går mitt andra år på Linnéuniversitetet i Kalmar där jag läser turism med inriktning på företagsekonomi. På fritiden hänger jag en hel del i naturen vilket ni kommer få se en del av då fotografering ligger mig varmt om hjärtat. Vill du kontakta mig? Klicka här för att skicka ett mail till mig! Portfolio
Instagram
Facebook